CONFERINȚA NAȚIONALĂ

Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală: O abordare Integrativă și Multimodală

27-28 Septembrie 2018 - Cluj-Napoca

David Fresco

 

Dr. David Fresco este directorul Laboratorului de Psihopatologie și Reglare Emoțională și director asociat la Laboratorul de Neuroștiințe Electrofiziologice din Kent, USA.

Expertiza sa vizează abordarea cognitiv comportamentală și reglarea emoțională în tulburarea de anxietate generalizată (GAD) și tulburarea depresivă majora (MDD). Cercetarea sa se axează pe identificarea factorilor asociați cu GAD-ul, sau MDD-ul (ex.: factori metacognitivi), prin utilizarea măsurătorilor fiziologice (EEG,fMRI, psihofiziologie periferică).

Laboratoarele de cercetare conduse de profesorul Fresco au ca și un principal obiectiv testarea și dezvoltarea de intervenții ce includ meditația mindfulness și alte practici derivate din training-uri mentale Budiste.

În cadrul conferinței, profesorul David Fresco va avea o prezentare plenară cu titlul Seeing Clearly in the Mind's Eye: The relationship of decentering to mood and anxiety disorders and health behavior change?, dar și un workshop în data de 28.09.2018, pe care îl va susține împreună cu Dr. Douglas Mennin, numit Emotion Regulation Therapy for Perseverative Anxiety and Depression în care vor prezenta un protocol de intervenție bazat pe reglare emoțională pentru anxietate și depresie.

Mai multe informații referitoare la activitatea profesorului Fresco puteți găsi accesând: https://www.kent.edu/psychology/profile/david-m-fresco

 

 

Tipărire Email